Αλλαγές στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις Κυκλάδες

  • Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020 - 18:52

"Κατεβαίνουν" Επίπεδο οι Π.Ε. Μυκόνου, Κέας - Κύθνου και Πάρου - Αντιπάρου στον Υγειονομικό Χάρτη, με συνεπακόλουθη χαλάρωση των μέτρων στις συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Eπίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, σήμερα Παρασκευή, 23/10.

Όπως σημειώθηκε, κατά την ενημέρωση, η Π.Ε. Μυκόνου μπαίνει πλέον στο "κίτρινο" Επίπεδο 2 (Επιτήρησης), από το "πορτοκαλί" Επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης), που βρισκόταν μέχρι σήμερα, ενώ αντίστοιχα, η Π.Ε. Πάρου - Αντιπάρου, κατέρχεται στο "πράσινο" Επίπεδο 1 (Ετοιμότητας). Όσον αφορά στην Π.Ε. Κέας - Κύθνου, επίσης τίθενται στο Επίπεδο 1 (Ετοιμότητας).

Πάράλληλα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως από την επόμενη κιόλας ενημέρωση, τα μέτρα θα ανακοινώνονται ανά νησί και όχι ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς σε πολλές περιτπώσεις πρόκειται για ένα νησί που εμφανίζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, με αποτέλεσμα τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα να κρίνονται "άδικα" για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Επίσης, διευκρινίστηκε, σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο χτεσινό του Διάγγελμα, πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 και η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους (ανοικτούς και κλειστούς), αφορά στις περιοχές που βρίσκονται σε Επίπεδο 3 ή σε Επίπεδο 4. Οι υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με το Επίπεδο στο οποίο βρίσκονται στον Υγειονομικό Χάρτη, ακολουθούν τα αντίστοιχα μέτρα.