«ΧΡΟΝΟΣ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Moto-παρέλαση και στην Κομοτηνή για την 28η Οκτωβρίου

  • Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020 - 06:27

Με τις επίσημες παρελάσεις μαθητών και στρατού να έχουν ματαιωθεί, προς αποφυγήν συνωστισμού και προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού, ανά την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν moto-παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Και στην Κομοτηνή έλαβε χώρα moto-παρέλαση για το έπος του '40. Μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλία Ελλήνων», πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα, λίγο πριν τις 12 στην Κομοτηνή, μεταξύ ΟΑΕΔ και Κοσμόπολις.

Άλλοι με αυτοκίνητα, άλλοι με μηχανές και αρκετοί με ελληνικές σημαίες, θέλησαν να δείξουν με αυτό τον τρόπο πως τιμούν την επέτειο. Η πομπή ήταν σχεδιασμένη να κατευθυνθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η αστυνομική παρουσία όμως στο σημείο ήταν ισχυρή, παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή της "παρέλασης".

Προσφάτως η Ροδόπη υποβαθμίστηκε από το "επίπεδο 2" στο "επίπεδο 3" της υγειονομικής κλίμακας και από αύριο Πέμπτη ξεκινούν αυστηρότερα μέτρα στο νομό μας. Με τα κρούσματα στο νομό μας συνεχώς να αυξάνονται και για λόγους ασφαλείας η Αστυνομική Διεύθυνση έκρινε ότι πρέπει να παρεμποδίσει την έναρξη της μοτο-παρέλασης. 

Το κάλεσμα που είχε προηγηθεί, ειχε ως εξής: «ΣΤΙΣ 28 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Αδέρφια Έλληνες! Τα κυβερνητικά μέτρα ‘εναντίον του κορωνοϊού’ θέλουν να «μείνουμε σπίτι» σε μία ακόμη εθνική επέτειο. Αν μείνουμε άπραγοι την 28η Οκτωβρίου, θα δώσουμε το μήνυμα πως ο δημόσιος χώρος πλέον ανήκει όχι μόνο στο κομματοκρατικό καθεστώς αλλά και σε περιθωριακές πολιτικά ομάδες και στους παράνομους μετανάστες που ζούνε σε μια ιδιότυπη ασυλία. Είναι το χειρότερο μήνυμα που μπορεί να πάρει η Τουρκία η οποία μας απειλεί ανοιχτά και η επίσημη Ελλάδα δείχνει να υποχωρεί. Μπορούμε όμως να τιμήσουμε τον αγώνα των προγόνων μας ενάντια στην ιταλογερμανική επιθετικότητα, χωρίς να παραβιάσουμε τα «υγειονομικά πρωτόκολλα».

Το πρωί της Τετάρτης 28η Οκτωβρίου, ώρα 11.30, να κατεβούμε ΟΛΟΙ με τα οχήματά μας στο κέντρο της Κομοτηνής και στους δρόμους της, με την Ελληνική σημαία, κορνάροντας και τραγουδώντας για την μεγάλη Εθνική μας επέτειο. Να ξαναζήσουμε στην Κομοτηνή, έστω για λίγες στιγμές, την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικρατούσε αυτή τη μέρα πριν 80 χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Όταν η ελληνική κοινωνία με το αιώνιο «Ελευθερία ή Θάνατος» επέλεξε τον περήφανο πόλεμο και όχι μιαν ατιμωτική ειρήνη. Είναι μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας που δικαιούμαστε να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ οι συνειδητοί Έλληνες. ΤΕΤΑΡΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 11:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΕΜΠΟ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟ «ΟΧΙ» ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Σημείο εθελοντικής προσυγκέντρωσης: Μεταξύ Κοσμόπολης και Κόμβου ΟΑΕΔ) Πρωτοβουλία Ελλήνων».