Εντατικές οι εργασίες ανάπλασης του κρηπιδώματος στην περιοχή Νησάκι

Ο λιμένας Ερμούπολης αρχίζει να αλλάζει όψη

  • Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021 - 06:13

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα σημαντικό έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του λιμένα Ερμούπολης και του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Οι εργασίες ανάπλασης του κρηπιδώματος του κρηπιδώματος στο λιμάνι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και επισπεύδονται με φόντο τον ερχομό του Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί σταδιακά καινούρια προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, πεζοδιάδρομος, όδευση ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ έχουν τοποθετηθεί ήδη καινούρια φωτιστικά. Το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα της περιοχής, να συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση ατόμων με κινητικά και προβλήματα όρασης, ενώ θα ευνοήσει και στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής λειτουργίας του χερσαίου τμήματος.

Στόχος του Δήμου, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή είναι να εξοικονομηθούν χρήματα και για την επισκευή της πλατείας Κανάρη, η οποία παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα. Το έργο της ανάπλασης του κρηπιδώματος εκτείνεται έως και την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων στη θέση “Νησάκι”. Προς το παρόν, οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει στην είσοδο της περιοχής Νησάκι θα ολοκληρωθούν έως και τη Μεγάλη Τετάρτη. Όπως σημειώνει ο κ. Αληφραγκής, στόχος είναι να έχει γίνει και η πλακόστρωση, ούτε ώστε το σημείο να είναι προσβάσιμο. Το έργο θα συνεχιστεί μετά την περίοδο του Πάσχα.