Η "Τήνος κατά των ανεμογεννητριών" για τη σημερινή εκδίκαση της αγωγής της Ενεργειακής Κυκλάδων κατά 100 Τηνιακών"

"Ο αγώνας συνεχίζεται"

  • Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021 - 14:52

"Ως μία τοπική εταιρεία που σέβεται τον τόπο μας και την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το Κυκλαδίτικο τοπίο μας, συμμεριζόμαστε την αγωνία των συμπολιτών μας που τάσσονται ενάντια στα πολύ μεγάλα αιολικά πάρκα που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στα νησιά μας και τασσόμαστε και εμείς στο πλευρό τους." Αυτά λέει η Ενεργειακή Κυκλάδων, μια εταιρεία που αυτοκαταττάσεται στις πολύ μικρές απ' αυτές που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στην Τήνο.

◾ Η ίδια εταιρεία, κάνει αίσθηση πανελληνίως, με την άνευ προηγουμένου αγωγή κατά 100 πολιτών, η οποία εκδικάζεται σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, στις 9:00 στην Σύρο.

◽ Η Ενεργειακή Κυκλάδων, προφανώς λόγω του μεγάλου σεβασμού που τρέφει για την τοπική κοινωνία του νησιού στο οποίο δραστηριοποιείται, θα ήταν αδύνατο να μην συμπεριλάβει στην λίστα παραληπτών της αγωγής την Έπαρχο Τήνου, τους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος πλειοψηφίας, πλήθος δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της Τήνου αλλά και έναν ανήλικο συμπολίτη μας!

◾ Το ευτελές ποσό των 328.286,20€, δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να αποζημιώσει την ηθική βλάβη που θεωρεί πως έχει υποστεί η "τοπική" επιχείρηση, καθώς αιτείται και την επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους στους εναγόμενους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και συμμετοχής αυτών σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία σχετική με εργασίες της στο μέλλον.

◽ Φυσικά, όλα αυτά γίνονται σε φιλικό πλαίσιο, εφόσον η εταιρεία βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό μας και η εν λόγω αγωγή στόχο έχει να μυήσει τους Τηνιακούς στις νομικές διαδικασίες, ώστε όλες οι υπόλοιπες μηνύσεις που έχει καταθέσει η εταιρεία και περιμένουν στην ουρά να εκδικαστούν, να μας βρουν άψογα προετοιμασμένους. Μάλιστα, ο πραγματικός λόγος που δυνάμεις της αστυνομίας από γειτονικά νησιά ταξίδεψαν στην Τήνο κατόπιν αίτησης της Ενεργειακής Κυκλάδων πέρυσι τον Μάιο, ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια να έρθουν οι δύο πλευρές πολύ κοντά, ενώ, οι προσαγωγές των συμπολιτών μας που πήραν μέρος σε καθιστική διαμαρτυρία, είχαν διδακτικό κυρίως χαρακτήρα, με σκοπό να ενθαρρύνουν μια ενεργητικότερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση, σε αντίθεση με την σχεδόν παθητική στάση που επιλέξαμε για να εκφράσουμε την άποψή μας.

◾ Την ίδια φιλοσοφία ασπάζονται και οι τοπικές αρχές, καθώς η σύσφιξη των σχέσων μεταξύ πολιτών και εταιρείας, έχει γίνει πλέον προσωπική τους υπόθεση. Με μέριμνα των αρχών, πολίτες που αδυνατούμε να αφιερώσουμε χρόνο για να συμμετάσχουμε σε πορείες, λαμβάνουμε πρόστιμα σαν μην λείψαμε ποτέ, ως μια ελάχιστη ένδειξη καλής θελήσως και υποστήριξης της ενότητας του κοινωνικού συνόλου.

Για όλα τα παραπάνω νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ενεργειακή Κυκλάδων και να βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας την προώθηση των σκοπών της παραθέτοντας την παρακάτω εικόνα, η οποία εκφράζει ένα μικρό δείγμα του σεβασμού της επιχείρησης στον τόπο μας και την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το Κυκλαδίτικο τοπίο.

Είμαστε εδώ. Ο Αγώνας συνεχίζεται. #save_tinos