Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Τήνος: Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα

  • Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 2021 - 09:27

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, σε όλον τον πλανήτη, οι πολίτες απαντούν στην εκμετάλλευση της φύσης για την διαιώνιση του καπιταλιστικού κέρδους.

Αυτές τις ημέρες, πολιτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι διακοσίων χωρών, από όλον τον κόσμο, συμμετέχουν στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (Cop26), στην Γλασκόβη. Ηγέτες των οποίων οι πολιτικές κατέστρεψαν και καταστρέφουν το περιβάλλον, συναντιούνται σε μια σύνοδο που είχε για χρόνια χορηγούς τεράστιες πετρελαϊκές εταιρείες και πολυεθνικές μεγαθήρια, για να αποφασίσουν πως θα προστατέψουν τον πλανήτη.

Το μόνο που αποφασίζεται είναι πως θα “βαφτεί πράσινη” η ανάπτυξη των κερδών τους, όμως η ανάπτυξή τους, είτε “μαύρη”, είτε “πράσινη”, καταστρέφει την γη ανεπανόρθωτα.

Στην Τήνο, ζήσαμε από κοντά πως εννοούν οι κυβερνήσεις την “πράσινη ανάπτυξη”. Είδαμε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τους τόπους μας. Είδαμε τα γκλοπ και τις ασπίδες της αστυνομίας να χτυπούν και να τραυματίζουν τον κόσμο για να περάσουν οι “πράσινες” ανεμογεννήτριες που θα γεμίσουν τις κορφές μας.

Στα σχέδιά τους απαντάμε με ένα σύνθημα. Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα.

Να σταματήσουμε την κερδοφορία τους για να σώσουμε τους τόπους μας και τις ζωές μας.

Η Τήνος θα είναι εκεί!
 

Σάββατο 6/11/2021, στις 14.00, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.