Κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Μια επέτειος, ένας θρύλος

  • Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021 - 13:36

Την καρδιά και τη σκέψη του στο ηρωικό έπος του 1940 έστρεψε το νησί της Σύρου, τιμώντας με κάθε επισημότητα τη μνήμη των προγόνων μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, Γεώργιου Βούτσινου, των βουλευτών Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, Κατερίνας Μονογυιού, Φίλιππου Φόρτωμα, Νίκου Συρμαλένιου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αλλά και αντιπροσωπειών της σχολικής κοινότητας της Σύρου, τελέστηκε ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την συνταξιούχο εκπαιδευτικό, συγγραφέα και Δρ. Ιστορίας και Πολιτισμού, Ελπίδα ΓΙρίντεζη – Καμπέλη, καθώς και η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στους παρευρισκόμενες πολίτες, καθώς μετά από ενάμιση χρόνο είχαν και πάλι την ευκαιρία να καμαρώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, γιορτάζοντας όλη μαζί το ένδοξο παρελθόν και την ολοζώντανη ιστορία της πατρίδας μας.