Διαδικτυακή έκθεση «Μου λείπεις»: Κάντε δικό σας ένα έργο για καλό σκοπό

  • Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022 - 17:36

«ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ» είναι η φιλανθρωπική έκθεση με έργα 100 εικαστικών, που πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω του site των Φίλων της Μέριμνας, με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης και Ανεξάρτητης Επιμελήτριας, κ. Ίριδος Κρητικού.

Περιηγηθείτε διαδικτυακά και απολαύστε το ταξίδι που ξεδιπλώνεται μέσα από τα υπέροχα έργα των δημιουργών, που με ιδιαίτερη ευαισθησία αποτυπώνουν το θέμα της απώλειας.

Επιλέξτε το έργο που σας ενδιαφέρει και επικοινωνήστε μαζί μας  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αγοράς:

Γραμματεία των «Φίλων της Μέριμνας» • T. 210 68 42 833 • info@friendsofmerimna.gr 

Οι «Φίλοι της Μέριμνας», με αίσθημα ευγνωμοσύνης, ευχαριστούν όλους τους καλλιτέχνες που προσέφεραν προς πώληση έργα τους, τα οποία εντάσσονται στη θεματική «ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ».

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας.

Οι «Φίλοι της Μέριμνας» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2002 με αποκλειστικό σκοπό την ηθική και οικονομική ενίσχυση του έργου της «Μέριμνας». Είναι μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, όπου με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιούν υπηρετούν εδώ και 20 χρόνια το σκοπό τους: να παρέχουν στη «Μέριμνα» τα μέσα και την οικονομική στήριξη, ώστε όποιο παιδί έρθει αντιμέτωπο με την έννοια του θανάτου για τον εαυτό του ή για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο να έχει τη βοήθεια που χρειάζεται και που πρέπει.

Οι «Φίλοι της Μέριμνας» είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η «Μέριμνα» είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους. Στα 26 χρόνια λειτουργίας της, η Μέριμνα παρείχε δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 50.000 παιδιά & οικογένειες στην αρρώστια και τον θάνατο, επιμόρφωσε με πολύωρα πρoγράμματα περισσότερους από 4.500 εκπαιδευτικούς, 1.000 επαγγελματίες υγείας & ψυχικής υγείας. Επίσης, συνεργάστηκε με περισσότερα από 1.000 σχολεία για τη στήριξη μαθητών ύστερα από τραυματικά γεγονότα ή καταστροφές, οργάνωσε 6 πανελλήνια συνέδρια και περισσότερες από 350 ημερίδες και σεμινάρια.

Το όραμα της Μέριμνας περιλαμβάνει:

(α) τη δωρεάν παροχή ποιοτικής φροντίδας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και των γονιών, που είτε ζουν με μία απειλητική για τη ζωή ασθένεια, είτε θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

(β) την ανάπτυξη υποστηρικτικών κοινοτήτων τόσο μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσο και της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσων παρέχουν υπηρεσίες στο παιδί και την οικογένειά του.

Οι στόχοι της Μέριμνας είναι:

(α) Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σε συνδυασμό με τη στήριξη των μελών της οικογένειάς του.

(β) Η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, καθώς και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.

(γ) Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο.

(δ) Η έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

 

Ετικέτες: