Διακοπές νερού και χαμηλή πίεση στις περιοχές με υψηλό υψόμετρο

Ενημέρωση από την ΔΕΥΑΣ
  • Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:08

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες και επισκέπτες του νησιού ότι οι συχνές διακοπές νερού οφείλονται σε ελαττωμένη παραγωγή των μονάδων αφαλάτωσης λόγω των τακτικών βυθίσεων και διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17.09.22, επαναλαμβανόμενες βυθίσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, έθεσαν εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο αφαλάτωσης για περισσότερο από έξι ώρες και πέρα από αυτό προξένησαν σοβαρές ζημίες στον εξοπλισμό του με αποτέλεσμα τρεις από τις δέκα μονάδες του να τεθούν εκτός λειτουργίας. Από αυτές οι δύο τις επόμενες ώρες επισκευάστηκαν και επαναλειτούργησαν, η δε άλλη λόγω καταστροφής στο inverter της αντλίας υψηλής πίεσης παραμένει μέχρι σήμερα εκτός λειτουργίας.  Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχει μειωμένη παραγωγή πόσιμου νερού που εγγίζει τα 600 κυβικά ημερησίως.

Από πλευράς της ΔΕΥΑΣ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις ώστε αφενός μεν να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός κι αφετέρου στο να διανεμηθεί το παραγόμενο νερό κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων.

Ζητούμε την κατανόηση όλων και ευχαριστούμε ειδικά τους κατοίκους των υψηλών περιοχών, για την υπομονή τους.