Σε επίπεδα ρεκόρ η τουριστική κίνηση στην Αμοργό

  • Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022 - 16:18

Σημαντική άνοδο στις αφίξεις σημείωσε το 5μηνο Μάιος- Σεπτέμβριος του 2022 το νησί της Αμοργού. Η τουριστική κίνηση στο νησί του απέραντου γαλάζιου έτρεξε με δυναμικό ρυθμό ξεπερνώντας τα μεγέθη του 2019 .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού το 2022 καταγράφηκε αύξηση επιβατών την περίοδο Μάιος –Σεπτέμβριος 18% σε σχέση με το 2021 και 13,5% σε σχέση με το 2019. Είναι αξιοσημείωτο πως το 2022 η συνολική επιβατική κίνηση θα ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 100.000 άτομα.

Η Αμοργός αποτέλεσε σε επίπεδο ρεκόρ πόλο έλξης για τις περισσότερες τουριστικές αγορές που επιλέγουν την Ελλάδα. Οι φυσικές ομορφιές, ο μοναδικός συνδυασμός μονοπατιών θάλασσας το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας των κατοίκων και οι τοπικές παραδοσιακές γεύσεις γοήτευσαν χιλιάδες επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Η επισκεψιμότητα το 2022 κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ και αυτό μας χαροποιεί όλους στην Αμοργό μας. Η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη γιατί καταφέραμε να προσφέρουμε ποιοτικές διακοπές εμπειρίας στους χιλιάδες επισκέπτες. Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, για αυτό συνεχίζουμε και εξελίσσουμε την επιτυχημένη στρατηγική στο επίπεδο της τουριστικής προβολής. Παράλληλα υλοποιούμε το πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης των υποδομών του νησιού μας και διεκδικούμε καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»