Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Ένας καινούργιος κόσμος αρχίζει”

  • Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2018 - 10:01

Την πορεία ανάπτυξης του αποστολικού έργου του Ιησού μεταφέρει σήμερα η Καθολική Εκκλησία Σύρου, μέσω της σχετικής ευαγγελικής περικοπής που αναφέρεται αυτήν την Κυριακή προς τους πιστούς και την οποία ερμηνεύει ο π. Γιάννης Μαραγκός, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαδικτυακής εκπομπής, “Ο Λόγος του Κυρίου”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αρχικά, “Ο ευαγγελικής Μάρκος παρουσιάζοντάς μας την αρχή του αποστολικού έργου του Ιησού μας δίνει μία χρονολογική υπόδειξη μετά τη σύλληψη του Ιωάννη και συνάμα, μία γεωγραφική. Επέστρεψε στη Γαλιλαία και άρχισε να διδάσκει.

Ο Ιησούς λοιπόν, παίρνει τη σκυτάλη από τον Ιωάννη, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε φυλακιστεί και ο Λόγος του Θεού, δεν δένεται, δεν φυλακίζεται. Ο ευαγγελιστής μας παρουσιάζει επίσης και μία μικρή περίληψη του περιεχομένου αυτής της διδασκαλίας. Συμπληρώθηκε ο καιρός κι έφτασε η βασιλεία του Θεού. Μετανοείτε και πιστεύετε στο Ευαγγέλιο. Και αυτήν τη διδασκαλία και τη δράση του ο Ιησούς, δεν την αρχίζει ούτε σε κάποιον ιερό χώρο, τόπο προσευχής, ούτε σε κάποιο επίσημο κτίριο, σε έναν τόπο σύναξης της κοινότητας εκεί που ζούσε, ούτε μεταξύ των ευλαβών. Αλλά αρχίζει μεταξύ των ψαράδων της λίμνης της Τιβεριάδος. (...)”.