Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Υπεύθυνο μέλος της Εκκλησίας και γνωριμία με τον Χριστό

  • Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2018 - 09:37

Την πορεία ένωσης με τον Χριστό και το γεγονός πως αυτή η πορεία είναι προσωπική και αφορά τον κάθε άνθρωπο αναδεικνύει μέσα από τη σημερινή εκπομπή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου “Μηνύματα Πίστεως”, η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, κα Αλεξάνδρα Φετουρή.

Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Ζακχαίου και με φόντο τη γέννηση του Χριστού, η ίδια αναφέρει προλογικά τα παρακάτω:

“Είναι τα μηνύματα πολύ σωστικά και πολύ αισιόδοξα. Ανοίγεται ένας δρόμος σωτηρίας, ανοίγεται μία πορεία που μας καλεί να γνωρίσουμε τον νεογεννηθέντα Χριστό. Κι αυτή η πορεία ανοίγεται προσωπικά μόνο για εμάς. Είναι ένα κορυφαίο και ταυτόχρονα κυρίαρχο γεγονός αυτό, το κάλεσμα που γίνεται αλλά γίνεται προσωπικά μόνο για μένα. Και γιατί γίνεται προσωπικά μόνο για μένα; Γιατί εγώ προσωπικά πρέπει να αποφασίσω αν θέλω να ενωθώ με αυτόν τον νεογεννηθέντα Χριστό. Εάν θέλω να γίνω συνειδητό και υπεύθυνο μέλος της Εκκλησίας που είναι το σώμα του Χριστού. Δηλαδή να ενωθώ με αυτό το σώμα του Χριστού. Γι αυτό λέω ότι αυτό γεγονός της γνωριμίας μου με τον Χριστό και με την ένωσή μου είναι πραγματικά για το κάθε πρόσωπο χωριστά στον καθένα. Πρέπει δηλαδή εγώ αυτές τις ημέρες να κάνω έναν έλεγχο μέσα στην καρδιά μου να επισημάνω δηλαδή αυτά τα πράγματα που είδα, αυτές οι εορτές δηλαδή που πέρασαν, με άγγιξαν; Με συγκίνησαν; Μου έδωσαν αυτό το μήνυμα γιατί γεννήθηκε αυτός ο Χριστός και κατέβηκε κάτω στον κόσμο; Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, αυτό μας δείχνει ακριβώς. Αυτήν την πορεία”.