"Τώρα μας χρειάζεται ξανά ένας Ευαγγελισμός"

  • Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2019 - 11:00

Τη σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία εορτάζει η Ορθοδοξία την 25η Μαρτίου, τόσο για όλο τον κόσμο, όσο και για τους Έλληνες, λόγω της έναρξης εκείνη την ημέρα της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, εξηγεί σήμερα, η υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή. 

Όπως εξηγεί η κ. Φετουρή, η πίστη στο Θεό και στη βοήθειά του για τη σωτηρία της Εκκλησίας Του στην Ελλάδα, ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, που είχαν υπομείνει 400 χρόνια στην τουρκική σκλαβιά.

Μάλιστα, αναγιγνώσκει τα απομνημονεύματα ενός Γάλλου πρόξενου, που εκείνη την εποχή βρισκόταν στην Ελλάδα και κατέγραψε τις εκδηλώσεις λατρείας προς το Θεό, των Ελλήνων, που εκείνες τις ημέρες ξεκινούσαν την Επανάστασή τους, η οποία και έμελλε να είναι η αυγή της ελευθερίας τους.

Συγκρίνοντας την Επανάσταση του '21 με το σήμερα, η κ. Φετουρή σημείωσε, πως "τώρα, αν κι εμείς είχαμε μία τέτοια πίστη, σε αυτό το Θεό της Ελλάδος, δεν θα βγαίναμε από τη "σκλαβιά", από τα αδιέξοδα. Τώρα μας χρειάζεται κι εμάς ένας Ευαγγελισμός, για να μπορέσουμε να ελευθερωθούμε".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή από το Ευαγγέλιο του Λουκά, της δεύτερης Κυριακής των Νηστειών, η οποία μιλά για τη θεραπεία ενός παράλυτου από τον Χριστό, χάρη στην πίστη και την αγάπη προς το Θεό.