“Το κράτος του Θεού είναι η αόρατη λειτουργία της αγάπης”

  • Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:34

Για ένα κράτος, αλλιώτικο από τα ανθρώπινα, αλλά και παρόμοιο, στο οποίο ανήκουν και οφείλουν να ανήκουν οι πιστοί, το κράτος του Θεού, μιλά σήμερα η υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

Η κ. Φετουρή ορμώμενη από αποστολική περικοπή, του Αποστόλου Παύλου, μιλά για το ορατό και συνάμα αόρατο κράτος, που, αν και δεν έχει δική του σημαία, ή δική του σφραγίδα, όπως τα ανθρώπινα κράτη, βρίσκεται πάντα παρόν στην ανθρωπότητα, χωρίς σύνορα, περιμένοντας να καλωσορίσει κάθε άνθρωπο, που υποδεικνύει τη σφραγίδα της πίστης του προς το Θεό.

“Το κράτος του Θεού είναι η αόρατη λειτουργία της αγάπης. Είναι η σοφία του Θεού. Είναι η γνώση του Θεού. Είναι αυτή η σοφία, την οποία τη δίνει και στον άνθρωπο. Το κράτος του Θεού, είναι για τους απίστους αόρατο και ορατό στους πιστούς. Και οι άνθρωποι του Χριστού ξέρουν ποιο είναι το κράτος τους. Είναι η Εκκλησία. Η εκκλησία κλείνει μέσα της ακριβώς αυτό το κράτος του Θεού. Φωτίζει, προστατεύει τον άνθρωπο που μπαίνει μέσα εκεί”, σημειώνει η κ. Φετουρή.