Πίστη δυνατή σα φωτιά

  • Σάββατο, 6 Απριλίου, 2019 - 12:28

Σε δύο άξονες κινούνται τα σημερινά Μηνύματα Πίστεως, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, ενόψει της τέταρτης Κυριακής των Νηστειών.

Στο πρώτο κομμάτι, ο Ιησούς παίρνει τρεις από τους μαθητές του και ανεβαίνουν στο όρος Θαβώρ, όπου και εκεί βιώνουν τη Μεταμόρφωσή Του. Δεδομένου, ότι γνώριζε το τι θα επακολουθήσει, ο Ιησούς ήξερε, ότι οι μαθητές θα έβλεπαν τον αγαπημένο τους Διδάσκαλο, να υποφέρει αβοήθητος, κατά τα Θεία Πάθη. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να παραμείνει ακλόνητη η πίστη τους, ανέβηκε μαζί τους στο όρος Θαβώρ, όπου τους αποκαλύφθηκε ως ο Υιός του Θεού. Μάλιστα το ιερό φως της Μεταμορφώσεώς Του ήταν τόσο δυνατό, που περιέκλεισε τους μαθητές, οι οποίοι ένιωσαν τόσο όμορφα, που Του ζήτησαν να παραμείνουν εκεί. Ωστόσο ο Ιησούς τους οδήγησε στο δρόμο του γυρισμού.

Στο δεύτερο κομμάτι, αφού ο Ιησούς και οι τρεις μαθητές επανενώθηκαν με τους υπόλοιπους, ένας Ιουδαίος πλησίασε τον Ιησού, ζητώντας Του να θεραπεύσει το άρρωστο ψυχικά παιδί του. Ο Ιησούς, χωρίς να ρωτήσει τίποτε άλλο, παρά μόνο αν ο Ιουδαίος πιστεύει, πως Εκείνος μπορεί να θεραπεύσει το παιδί, έκανε το θαύμα και ο Ιουδαίος πήρε το παιδί και έφυγαν. Τότε οι μαθητές του, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει κι εκείνοι να θεραπεύσουν το παιδί, ρώτησαν για τί εκείνοι δεν μπόρεσαν. Τότε ο Ιησούς αποκρίθηκε, πως προκειμένου να συντελεστεί ένα θαύμα, η πίστη θα πρέπει να είναι τόσο δυνατή, ώστε να καίει ως κόκκος σινάπεως, ως λάβρα. Σε μία τόσο δυνατή πίστη μέσα, κατοικεί ο ίδιος ο Θεός.