Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Γιορτάζει η μητέρα όλων των ανθρώπων της γης”

  • Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2018 - 10:45

Το μήνυμα μίας εκ των μεγαλύτερων και σπουδαιότερων εορτών της χριστιανοσύνης μας μεταφέρει η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή μιλώντας για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, για την Κοίμηση της Παναγίας.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου ραντεβού της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου με τους πιστούς, μέσω των Μηνυμάτων Πίστεως, η κ. Φετουρή σήμερα μιλά για τον εορτασμό της μητέρας όλου του κόσμου.

“Σήμερα γιορτάζει η μητέρα όλων των ανθρώπων της γης. Γιορτάζει η Ελλάδα μας από άκρη σε άκρη. Χρόνια πολλά όχι μόνο σε αυτούς που φέρουν το όνομα της Παναγιάς αλλά σε όλους εμάς. Με τη δύναμη του Θεού τελείωσαν οι 15 ημέρες των παρακλήσεων που ήταν υπέρ της Αγίας Θεοτόκου και τώρα γιορτάζουμε την Κοίμηση της Παναγίας.

Είναι η κορυφαία γιορτή της Παναγίας απ΄ όλες τις γιορτές που εορτάζει μέσα στο χρόνο. Αυτή η γιορτή θα έπρεπε να μας συγκινεί. Είναι ο θάνατος της Παναγίας. Έφυγε από τη ζωή η Παναγία. Πρέπει να νιώθουμε θλίψη γι αυτό. Όμως εμείς χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε και γιορτάζουμε αυτόν τον θάνατο της Παναγίας με πολύ μεγάλη χαρά, που τη χαρακτηρίζουμε ένα Πάσχα μέσα στο καλοκαίρι. Γιορτάζουμε τόσο χαρμόσυνα τον θάνατο. (...) Μόνο ο Χριστιανισμός γιορτάζει τον θάνατο γιατί ο πιστός δεν πιστεύει στον θάνατο αφού αυτός είναι μόνο μία μεταβίβαση σε μία άλλη αιώνια ζωή. Όταν όλα ήταν νεκρά μέσα στον κόσμο πριν έρθει ο Χριστός, οι άνθρωποι ζούσαν με τον φόβο του θανάτου. Τότε ακριβώς ήρθε ο υιός της Παρθένου και με την Ανάστασή του έδωσε μιαν άλλη όψη. Μία ελπίδα ότι η ψυχή του ανθρώπου, δεν πεθαίνει ποτέ. Αυτό είναι μία μεγάλη παρηγοριά κι αυτό έκανε τον άνθρωπο να σκέφτεται πολύ διαφορετικά. (...).