Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

Ο σκληρός λόγος που είναι λόγος αιώνιας ζωής

  • Σάββατο, 25 Αυγούστου, 2018 - 11:23

Ο Ιησούς Χριστός σε όλη του τη ζωή προσπάθησε με τα λόγια, τη συμπεριφορά του και τα έργα του να δείξει ότι όχι απλά είναι διαθέσιμος να δώσει τα πάντα για τους μαθητές του από αγάπη, αλλά ότι το κάνει κιόλας, μέχρι που έφτασε πάνω στο Σταυρό.

Ακολουθεί η κατά Ιωάννη ευαγγελική περικοπή:

"Τον καιρό εκείνο, γνωρίζοντας ο Ιησούς μέσα του ότι γι’ αυτό που τους μίλησε γογγύζουν οι μαθητές του, τους είπε αυτό είναι που σας σκανδαλίζει; Αν τότε βλέπατε τον Γιο του ανθρώπου να ανεβαίνει εκεί που βρισκόταν πριν, τι θα βλέπατε; Το πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποίει, ενώ η σάρκα δεν ωφελεί σε τίποτα. Τα λόγια που εγώ σας έχω πει είναι πνεύμα και ζωή. Αλλά υπάρχουν κάποιοι από σας, που δεν πιστεύουν. Γιατί ήξερε από την αρχή ο Ιησούς ποιοι είναι εκείνοι που δεν πιστεύουν και ποιος είναι εκείνος που θα τον παραδώσει. 65 Και έλεγε: «Γι’ αυτό σας έχω πει ότι κανείς δε δύναται να έρθει προς εμένα, αν δεν του είναι δοσμένο από τον Πατέρα». Από αυτό που είπε πολλοί από τους μαθητές του έφυγαν πίσω και δεν περπατούσαν πια μαζί του. Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε στους δώδεκα: «Μήπως κι εσείς θέλετε να φύγετε;» Του αποκρίθηκε ο Σίμωνας Πέτρος: «Κύριε, σε ποιον θα πάμε; Έχεις λόγια αιώνιας ζωής, και εμείς έχουμε πιστέψει και έχουμε γνωρίσει ότι εσύ είσαι ο Άγιος του Θεού». Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ’ αυτούς: «Εγώ δεν εξέλεξα εσάς τους δώδεκα; Και όμως, ένας από εσάς είναι Διάβολος»".

"Παρά την καλή θέληση του Ιησού που δίνει εξηγήσεις για την ταυτότητά του με αναφορές στην Αγία Γραφή, αυτές οι εξηγήσεις δε γίνονταν πάντα δεκτές από το ακροατήριο", σημειώνει μέσα από τη σημερινή διαδικτυακή παρουσία του ο π. Γιάννης Μαραγκός, προσθέτοντας ότι αυτή η αμφιβολία υπήρχε και μέσα στον κύκλο των μαθητών του Ιησού.