Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

"Πιστεύω, Αγαπώ, Τηρώ"

  • Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2019 - 11:49

Και αυτή την Κυριακή συνεχίζουμε να διαβάζουμε τη μεγάλη συζήτηση που είχε ο Ιησούς με τους μαθητές του γύρω από το τραπέζι του πασχαλινού δείπνου. Συζητούν για πολλά.

Η απορία που σε τούτη την ευαγγελική περικοπή κυριαρχεί είναι γιατί ο Ιησούς φανερώνει τον εαυτό του στους μαθητές του και όχι στους υπόλοιπους.

Εκείνος απαντά «αν κάποιος με αγαπά, θα τηρήσει το λόγο μου και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει. Και θα έρθει σε αυτόν και θα κατοικήσουμε σε αυτόν. Αυτός που δε με αγαπά, δεν τηρεί τα λόγια μου. Τα λόγια που ακούτε δεν είναι δικά μου, αλλά του Πατέρα που με έστειλε. Αυτά τα λόγια σας τα είπα όσο ήμουν ακόμα κοντά σας, αλλά ο Παράκλητος, το πνεύμα της αλήθειας που ο Πατέρας θα στείλει στο όνομά μου, αυτός θα σας τα διδάξει όλα και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα εγώ σας είπα. Ειρήνη σας αφήνω. Τη δική μου ειρήνη σας δίνω. Δεν τη δίνω όπως ο κόσμος, ας μην ταράσσεται η καρδιά σας και ας μη δειλιάζετε. Ακούσατε τι σας είπα πριν. Φεύγω και πάλι θα επιστρέψω. Αν με αγαπούσατε, θα αισθανόσασταν χαρά, διότι πηγαίνει στον Πατέρα, επειδή ο Πατέρας είναι ανώτερος από μένα. Τώρα αυτά σας τα είπα, πριν ακόμα συμβούν, ώστε όταν συμβούν να πιστέψετε».