Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

"Η Βασιλεία του Θεού είναι η μεγάλη ευκαιρία του ανθρώπου"

  • Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2020 - 11:47

Στη Βασιλεία των Ουρανών αναφέρονται και οι τρεις σημερινές παραβολές που, μάλιστα, αποτελούν κατά κάποιον τρόπο σχόλιο για τον πρώτο μακαρισμό που λέει «μακάριοι όσοι νιώθουν τον εαυτό τους φτωχό μπροστά στο Θεό γιατί δική τους είναι η Βασιλεία του Θεού».

Ο Θεός Πατέρας δίνει στους ανθρώπους με αφθονία, χρειάζεται όμως οι άνθρωποι, όπως είπε ο Ιησούς, όποιος έχει αυτιά να ακούει και μάτια να βλέπει, δηλαδή να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και ξέφραγα τα αυτιά μας, ώστε να εντοπίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε το Λόγο του Θεού.

Απόσπασμα από το κατά Ματθαίο ευαγγέλιο.

Είπε εκείνον τον καιρό ο Ιησούς στους μαθητές του: Μοιάζει η Βασιλεία των Ουρανών με έναν ανεκτίμητο θησαυρό κρυμμένο σε ένα χωράφι., τον οποίο βρήκε κάποιος άνθρωπος, τον έκρυψε ξανά στο χωράφι και από τη μεγάλη του χαρά

«Η βασιλεία των ουρανών πάλι μοιάζει μ’ έναν έμπορο, που ζητούσε να βρει όμορφα μαργαριτάρια. Κι όταν βρήκε ένα πανάκριβο μαργαριτάρι, πήγε και πούλησε όλα όσα είχε και το αγόρασε».

 «Η βασιλεία των ουρανών είναι πάλι όμοια μ’ ένα δίχτυ, που το έριξαν στη θάλασσα και έπιασε κάθε λογής ψάρια. Όταν γέμισε, το έσυραν έξω στο γιαλό και κάθισαν και μάζεψαν τα καλά ψάρια σε πανέρια, ενώ τα άχρηστα τα πέταξαν έξω. Έτσι θα γίνει και στο τέλος του κόσμου· θα βγουν οι άγγελοι και θα ξεχωρίσουν τους κακούς ανάμεσα από τους ευσεβείς.