Εργασίες του αρμόδιου Τμήματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην πλατεία Μιαούλη

Φροντίδα φοινικόδεντρων

  • Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2017 - 06:13

Στην προσπάθεια ανάδειξης της πλατείας Μιαούλη εστιάζουν οι εργασίες φροντίδας των φοινικόδεντρων από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολη, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λόγω της θερινής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας στο νησί, με φόντο και τις αθλητικές διοργανώσεις, το βλέμμα όλων προσελκύει αναμφισβήτητα το όμορφο νεοκλασικό κέντρο της Ερμούπολης, στο οποίο δεσπόζει το Δημαρχιακό Μέγαρο αλλά και ο χώρος που το περιβάλλει και που συμπεριλαμβάνει μικρά και μεγαλύτερα παρτέρια.

Προς την κατεύθυνση καλλωπισμού των φυτών, αλλά και των φοινικόδεντρων ενεργεί αυτές τις ημέρες το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου, με εργάτες να βρίσκονται στον δρόμο και να προχωρούν σε κλάδεμα αυτών και περιποίησή τους. Μάλιστα, για τα ψηλά δέντρα που κοσμούν τις τέσσερις γωνίες της πλατείας Μιαούλη, έχει απαιτηθεί και η συνδρομή καλαθοφόρου οχήματος προκειμένου να είναι εφικτή η όποια προγραμματισμένη εργασία κλαδέματός τους, όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την παρούσα αναφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σταδιακά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προωθεί και τον καθαρισμό του οδικού δικτύου που έχει στην ευθύνη του, με δεδομένες και τις υψηλές πλέον θερμοκρασίες για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιών.