Κάκιστη η κατάσταση των φωτιστικών στη μαρίνα των Λαζαρέττων με ορισμένα εξ αυτών να αποκολλώνται από τις βάσεις τους

Συνεχίζεται η αποσύνθεση...

Πλήρως κατεστραμμένα διαπιστώνεται πως είναι σήμερα τα φωτιστικά σώματα της μαρίνας των Λαζαρέττων, τα οποία καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δεν λειτουργούν, ενώ με γοργούς ρυθμούς τα περισσότερα τμήματά τους αποκολλώνται από τις θέσεις τους.

Κατά μήκος των μόλων, αλλά και σε όλη την έκταση της μαρίνας τα φωτιστικά σώματα που είχαν τοποθετηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου, έχουν αποκτήσει εξαιρετικά σοβαρές φθορές, με τις βάσεις τους να έχουν σκουριάσει τελείως, ενώ την ίδια μοίρα φαίνεται να ακολουθούν και τα επάνω τμήματα αυτών, πολλά από τα οποία έχουν προσλάβει επικίνδυνες κλίσεις και είναι έτοιμα να αποκολληθούν.

Παρά τις προσπάθειες λήψης των απαιτούμενων αδειών για τη “νόμιμη” λειτουργία της μαρίνας, οι οποίες μέχρι σήμερα όμως, δεν έχουν τελεσφορήσει, οι εγκαταστάσεις της εξακολουθούν να παραμένουν διαθέσιμες και να χρησιμοποιούνται καθημερινά από αλιείς και ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει για τη σωματική ακεραιότητά τους, σε περίπτωση πτώσης φωτιστικού σώματος σε ανύποπτο χρόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημερινής κατάστασης των φωτιστικών σωμάτων αποτελεί η πλήρης μετατόπιση και πτώση ενός εξ αυτών, πλησίον του τμήματος από το οποίο πραγματοποιείται η ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών, τμήμα στο οποίο καθημερινά βρίσκονται ιδιοκτήτες σκαφών.

Αν και κρίνεται απαραίτητη η ελάχιστη μέριμνα συντήρησης αυτών από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για λόγους ασφάλειας, πρωτίστως των ιδιοκτητών σκαφών που προβαίνουν στη χρήση της, ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν έχει αναπτυχθεί καμία σχετική εργασία.

Ως εκ τούτου, παρέλκει... να τεθεί δημοσίως το ερώτημα, ποιές θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση ενδεχόμενου τραυματισμού πολίτη από πτώση φωτιστικού σώματος, τα οποία χαρακτηρίζονται και για τις αιχμηρές γωνίες τους.