Εντός της εβδομάδας η αντικατάσταση της πόρτας εισόδου στην αιθ. αναμονής “ΗΠΙΟΝΗ” στο λιμάνι της Ερμούπολης, η οποία καταστράφηκε εξαιτίας απουσίας μέριμνας φύλαξης του χώρου

Λείπει ο συστηματικός έλεγχος

Απρόβλεπτη ζημιά προκλήθηκε στην αίθουσα αναμονής “ΗΠΙΟΝΗ” στον λιμένα της Ερμούπολης προ ημερών, με την πόρτα εισόδου να έχει αφαιρεθεί ήδη και να αναμένεται άμεσα η τοποθέτηση νέας, μετά από καταστροφή που σημειώθηκε, αφού δεν υπήρξε έγκαιρος έλεγχος και μέριμνα για την “ασφάλεια” του χώρου.

Αν και η συγκεκριμένη καταστροφή της πόρτας εισόδου προκλήθηκε από δυνατό αέρα που βρήκε “χώρο” για να εισέλθει στο εσωτερικό, από το μικρό παράθυρο της αίθουσας, το οποίο είχε παραμείνει ανοικτό, ωστόσο, το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να αναδείξει πως, δεν υπήρξε ο επαρκής ή ορθότερα άμεσος έλεγχος στο μικρό κτίριο του λιμένα Ερμούπολης, o οποίος και φαίνεται να μένει “απροστάτευτος”. 

Σε επικοινωνία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και τον πρόεδρό του, Δημήτρη Κοσμά τονίσθηκε πως, η διοίκηση άμεσα μερίμνησε για την αντικατάσταση της πόρτας, η οποία θα έχει κατά κύριο λόγο μεταλλικά στοιχεία και όχι μόνον γυαλί (τζάμι), προκειμένου να περιοριστεί ο βαθμός “ευαισθησίας” της, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εκ μέρους του κ. Κοσμά δε, υπήρξε η δέσμευση πως, τον μικρό χώρο αναμονής θα επιβλέπει συστηματικά ο υπεύθυνος λειτουργίας του επιβατικού σταθμού, καθώς όχι μόνον μπορεί να επαναληφθεί η περίπτωση μη ασφάλισης της πόρτας και του παραθύρου, αλλά δεν αποκλείεται να παραμένει ανοικτό και το κλιματιστικό εντός του χώρου.

Κρίνεται αναγκαίο να υπενθυμιστεί πως, πρόκειται για μία αίθουσα αναμονής η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα άτομα με προβλήματα υγείας που απαιτείται να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής που συνδέουν τη Σύρο με τον Πειραιά και με τα άλλα νησιά.

Ετικέτες: