Ενισχύεται ο τρόπος εναλλακτικής μετακίνησης στην ιστορική Ερμούπολη που λόγω θερινής περιόδου καταγράφει αυξημένο κυκλοφοριακό όγκο

Βάσεις για ιδιωτικά ποδήλατα

Στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των χρηστών ιδιωτικών ποδηλάτων προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου τοποθετώντας σε κατάλληλο σημείο της λιμενικής ζώνης της Ερμούπολης βάσεις για ποδήλατα.

Πρόκειται για μία κίνηση που πραγματοποιείται σε χρήσιμο χρόνο, καθώς η αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση στην πόλη εξαιτίας των επισκεπτών που μοιραία αυξάνει τον αριθμό των οχημάτων και των δικύκλων, έρχεται να επιβαρύνει περισσότερο την Ερμούπολη.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου υλοποιώντας τη γνωστή δέσμευσή της για ανάπτυξη θέσεων στάθμευσης ιδιωτικών ποδηλάτων, τοποθέτησε μία μεταλλική βάση χωρητικότητας επτά ποδηλάτων στο παραλιακό τμήμα στην προβολή της οδού Κέας, ώστε συμπολίτες μας που επιδιώκουν τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, να διευκολύνονται κατά την άφιξή τους στην πόλη.

Εκ μέρους της διοίκησης δε, μετά και την προώθηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που έρχεται σαφώς ενισχυτικά στους δημοτικούς ποδηλατικούς σταθμούς της πόλης αλλά και εκτός αυτής, ζητά από τους χρήστες ποδηλάτων να μην χρησιμοποιούν ως βάσεις για τα ποδήλατά τους, κολώνες πινακίδων σήμανσης, καθώς επίσης να μη σταθμεύουν παρανόμως και σε άσχετα και ακατάλληλα σημεία της πόλης τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος με ξεχωριστή ανακοίνωση προτρέπει στη χρήση δημοτικών ποδηλάτων, με τους ενδιαφερόμενους, να μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.