Τοποθέτηση ξύλινου πεζοδιάδρομου στην παραλία της Αζολίμνου για την ομαλή διέλευση πεζών λόγω απουσίας πεζοδρομίου στη μικρή παράλληλη οδό

Ασφαλής μετακίνηση πεζών

“Ζώνη όδευσης πεζών εξασφάλισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου στην παραλία της Αζολίμνου, τοποθετώντας ξύλινο πεζοδιάδρομο παράλληλα με τη μικρή οδό που οδηγεί πλησίον της πλαζ, λόγω της αυξημένης διέλευσης οχημάτων και δικύκλων.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση ανταποκρινόμενη σε μία σημαντική ανάγκη τόσο των μονίμων κατοίκων της περιοχής, όσο και των επισκεπτών που καθημερινά μεταβαίνουν στην παραλία για να απολαύσουν λίγες ώρες αναψυχής, προχώρησε στην τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου εντός των ορίων της παραλίας κι επί της αμμουδιάς, προκειμένου η μετακίνηση των λουόμενων να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται μάλιστα να προστατεύσει και τα μικρά παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά την παραλία της Αζολίμνου, καθώς η μη ύπαρξη πεζοδρομίου στη μικρή οδό καθώς και το περιορισμένο πλάτος της σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη οχημάτων και δικύκλων, αυξάνει έντονα το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Πρόκειται για μία ενέργεια άξια λόγου, που “δένει” αισθητικά με την παραλία και δίνει έμφαση πρωτίστως, στην ασφάλεια των πεζών.