Αποκλεισμός τμήματος πεζοδρομίου στην οδό Σταματίου Πρωίου εξαιτίας “κατάρρευσης” μπαλκονιού παλαιάς κατοικίας

Αυξημένα αντανακλαστικά από τους δημότες

Στον αποκλεισμό περιορισμένου τμήματος πεζοδρομίου προχώρησαν οι αρμόδιοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην οδό Σταματίου Πρωίου μετά από πτώση μέρους μπαλκονιού από παλαιά κατοικία στην περιοχή πλησίον του ΙΚΑ.

Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση παλαιού κτιρίου που δεν κατοικείται και παρουσιάζει με γοργούς ρυθμούς αποσύνθεση, όπως διαπιστώθηκε προσφάτως, με την εικόνα του μπαλκονιού να προδίδει πως αποκολλήθηκαν μεγάλα τμήματά του, τα οποία κι έπεσαν στο πεζοδρόμιο.

Στο ίδιο κτίριο θα πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα, διαπιστώνονται κι άλλα κομμάτια που τείνουν να αποκολληθούν τόσο από την επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων του, όσο και εξοπλισμός που τείνει να απομακρυνθεί από τη θέση του, με τους πολίτες να καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο ατύχημα και άρα, τραυματισμό.

Στο σημείο κάτω ακριβώς από το μπαλκόνι έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική κορδέλα απαγόρευσης της διέλευσης των πεζών, ωστόσο, διαπιστώνεται πως, μερικοί οδηγοί δικύκλων παραβιάζουν την προειδοποίηση.

Με δεδομένο τον περιορισμένο κίνδυνο που παραμένει ¨ορατός” στο συγκεκριμένο σημείο, κρίνεται επιβεβλημένο οι πολίτες να μην διέρχονται περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος, αλλά να χρησιμοποιούν το απέναντι διαθέσιμο πεζοδρόμιο.