Επετειακή γιορτή για τη συμπλήρωση των πέντε ετών λειτουργίας της Παιδικής Χαράς του Ι.Ν. Παναγίτσας Χρούσσων Σύρου

Πρωταγωνιστές το χαμόγελο και το κέφι

  • Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 11 Σεπ. 2017 - 20:00

Τον έκτο χρόνο λειτουργίας της παιδικής χαράς πλησίον του Ι.Ν. Παναγίτσας στα Χρούσσα που συμπίπτει με την εορτή της ενορίας, γιόρτασαν μικρά και μεγάλα παιδιά, επισκεπτόμενα το πρωί της Κυριακής τον υπέροχο χώρο, προκειμένου να απολαύσουν παιχνίδι, τραγούδι και χορό.

Αισίως έξι ετών...

Η προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε προ εξαετίας για τη λειτουργία της παιδικής χαράς στον καταπράσινο χώρο του όμορφου χωριού και δίπλα ακριβώς από τον ξεχωριστό ναό της Παναγίτσας, όπως αποδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερα παιδιά, που με κάθε ευκαιρία ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις κεφιού και χαράς της ενορίας.

Στην χθεσινή γιορτή που έλαβε χώρα σε συνέχεια της καθιερωμένης γιορτής που προγραμματίζεται από την κατασκευή της παιδικής χαράς και μετά, πρωταγωνίστησαν για ακόμη μία φορά μικροί και μεγάλοι που άδραξαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν σε όμορφα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και να στήσουν χορό, συμμετέχοντας μάλιστα στις ιδιαίτερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν από τους εθελοντές.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνη για τον συντονισμό των παιχνιδιών υπήρξε η κ. Τερέζα Πρίντεζη από κοινού με την κ. Πόπη Παγώνη, οι οποίες είναι και οι κατηχήτριες της ενορίας, ενώ αρκετός κόσμος που μετέβη στον χώρο απόλαυσε τα γευστικά κεράσματα που με πολλή αγάπη προετοίμασαν και προσέφεραν οι γυναίκες της ενορίας.

Για ακόμη μία φορά στην όμορφη γιορτή και δίπλα στα μικρά και μεγάλα παιδιά που απόλαυσαν επίσης, face painting ενώ είχαν την ευκαιρία να στήσουν τα δικά τους επιτραπέζια, βρέθηκε και ο Πρωτοπρ. π. Φλαβιανός Αλμπέσκου εκ μέρους και της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, που με αγάπη περιβάλλει και στηρίζει κάθε όμορφη προσπάθεια και γιορτή για τα παιδιά.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα γλυκό αντίο που αντάλλαξαν τα παιδιά μεταξύ τους, ενώ περισσεύει να αναφερθεί πως, το επόμενο ραντεβού τους, το ανανέωσαν ξανά για τον όμορφο χώρο της παιδικής χαράς.