Καμία εργασία αποψίλωσης ξερών χόρτων στον κεντρικό δρόμο της περιοχής Άνω Μάννα και σε κάκιστο χάλι το οδόστρωμα

Απουσιάζει η στοιχειώδης φροντίδα

Κατάσταση πλήρους αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών προδίδει η εικόνα των ξερών χόρτων στα περιθώρια του κεντρικού δρόμου που εξυπηρετεί την περιοχή του Μάννα, σε μία περίοδο δε, που οι υψηλές θερμοκρασίες προηγήθηκαν αλλά και διατηρούνται μέχρι σήμερα ενώ επιπλέον διαπιστώνονται και σημαντικά προβλήματα στο οδόστρωμα.

Σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου και κυρίως από το ύψος του συγκροτήματος των Λυκείων έως και τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων διαπιστώνεται πως δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποψίλωσης χόρτων, με αποτέλεσμα ξερά κλαδιά σε αρκετά σημεία και μάλιστα ακριβώς στο ύψος απότομων στροφών να περιορίζουν την ορατότητα αλλά και την ομαλή διέλευση οχημάτων και δικύκλων.

Η εικόνα του οδικού δικτύου της Σύρου πρέπει να τονισθεί πως στο σύνολό της δεν προδίδει την συνεπή μέριμνα που θα όφειλαν να επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές για τον καθαρισμό του και μάλιστα στην αντιπυρική περίοδο που διανύουμε ενώ επιπλέον, όσοι φαίνεται πως εκτελούν εργασίες και έργα δεν προβαίνουν στην ομαλή αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ανομοιομορφίες, λακκούβες και τεράστια “μπαλώματα” διακρίνονται σε όλο το μήκος του δρόμου, με τους αρμόδιους να έρχονται προ τον ευθυνών τους για την κακή ποιότητά του.

Η φροντίδα συνολικά των δρόμων, όχι μόνο εξυπηρετεί κατοίκους και οδηγούς, αλλά εξασφαλίζει και την ασφαλή μεταίνησή τους.