Οδηγοί δικύκλων εξακολουθούν να σταθμεύουν σε μικρούς πεζόδρομους και γραφικές οδούς της Ερμούπολης

“Πνίγεται” ο παραδοσιακός χαρακτήρας

Ασφυκτικά γεμάτες από δίκυκλα παραμένουν ορισμένες οδοί της Ερμούπολης που είναι πεζοδρομημένες, με τους οδηγούς να εξακολουθούν μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου να “πνίγουν” την παραδοσιακή ομορφιά των μικρών δρόμων στους λιγοστούς επισκέπτες που υπάρχουν την παρούσα περίοδο στη Σύρο.

Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται πως αν και ο κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο της Ερμούπολης έχει περιοριστεί σημαντικά δεδομένης της αναχώρησης μεγάλου αριθμού επισκεπτών που επέλεξαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, ωστόσο, οι ίδιοι οι πολίτες του νησιού εξακολουθούν να αφήνουν επί ώρες τα δίκυκλά τους εντός του μικρού χώρου ορισμένων οδών.

Ενδεικτικά, μπορούν να αναφερθούν οι οδοί Πελοποννήσου, Κοτσοβίλη, αλλά και Σοφοκλέους στις οποίες τα ταβερνάκια και τα λιγοστά εμπορικά με τα τραπεζοκαθίσματα και τα προϊόντα τους αντίστοιχα, “χάνονται” από τις δεκάδες λαμαρίνες των δικύκλων.

Η απομάκρυνση του συνόλου αυτών, με συνειδητή ευθύνη των ιδιοκτητών τους θα αποδεικνυόταν άκρως χρήσιμη τόσο για τις εικόνες που αντικρίζουν ακόμη κάποιοι επισκέπτες, όσο όμως και για την ίδια την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Σύρου.