Συμμετοχή των σχολείων της Σύρου στην 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

“Αθλούμαι – ΧαραΖΩ το μέλλον”

Στο “χορό” των ποικίλων δράσεων και δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν στα σχολεία της Σύρου χθες το πρωί, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ρίχτηκαν με χαρά κι ενθουσιασμό οι μικροί και μεγάλοι μαθητές της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Βάσει του προγραμματισμού που είχαν κάνει οι Διευθύνσεις των Σχολείων καθώς και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας στην ημέρα σχολικού αθλητισμού με σύνθημα “Αθλούμαι – ΧαραΖΩ το μέλλον” τα παιδιά απόλαυσαν τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες προκειμένου να “μυηθούν” αλλά και να αναδείξουν στην αξία του αθλητισμού.

Ειδικότερα, οι μαθητές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρίως, ζωγράφισαν, επιδόθηκαν σε αθλήματα και αθλητικά παιχνίδια, ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις των Δημοτικών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικά βίντεο και προβολές σχετικές με τον αθλητισμό, ώστε να πάρουν αφορμή για να αναπτύξουν ουσιαστικές συζητήσεις.

Χέρι – χέρι με τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές της Σύρου “εξέπεμψαν” το μήνυμα “Αθλούμαι – ΧαραΖΩ το μέλλον”, απολαμβάνοντας τη συγκεκριμένη ημέρα στις σχολικές μονάδες, αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.