Προγραμματισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού του Ξηροκάμπου

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Το ποσό των 15 χιλ. ευρώ προγραμματίζει να διαθέσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και του βρεφονηπιακού στην περιοχή του Ξηροκάμπου, με τη σχετική απόφαση να εγκρίνεται σήμερα από τα μέλη της, στην προγραμματισμένη μεσημεριανή συνεδρίασή τους.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκο Βακόνδιο κατέστη σαφές πως τα προβλήματα των κουφωμάτων στους παιδικούς σταθμούς μα κυρίως στο κτίριο της περιοχής του Ξηροκάμπου έχουν επισημανθεί επανειλημμένως από την πλευρά των παιδαγωγών και των γονέων, με τη Δημοτική Αρχή να έχει εντάξει στον προγραμματισμό της πλέον, την αντικατάστασή τους.

Δεδομένου ότι τα σημαντικότερα προβλήματα διακρίνονται στα παράθυρα, τους φωταγωγούς και τις εισόδους του συγκεκριμένου κτιρίου, ο κ. Βακόνδιος επεσήμανε πως θα δοθεί προτεραιότητα στην εν λόγω δομή και μάλιστα σε κατάλληλους χρόνους που δεν θα εμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να μικρά παιδιά να αποκτήσουν ένα φιλικότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν του ανωτέρω ποσού, η Τεχνική Υπηρεσία προγραμματίζει για εργασίες συντήρησης των παιδικών σταθμών συνολικά στον προϋπολογισμό του 2018, ποσό ύψους 40 χιλ. ευρώ.