Εξοπλίστηκε με νέα έπιπλα και παιχνίδια η δημοτική δομή φιλοξενίας παιδιών στην περιοχή του Βήσσα από την ΙΚΕΑ

Παιδικός σταθμός χαράς... για τα νηπιάκια

Σε ένα “ολόφρεσκο” και πολύχρωμο περιβάλλον που ευωδιάζει... χαρά κι αγάπη έχουν την ευκαιρία να φιλοξενούνται πλέον τα μικρά παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό του Βήσσα, μετά τη ριζική “μεταμόρφωσή” του από την ΙΚΕΑ.

Συγκεκριμένα, η απόκτηση νέων ξύλινων επίπλων, καθώς επίσης χρήσιμου εξοπλισμού αλλά και πολλών παιχνιδιών άλλαξε ριζικά τους εσωτερικούς χώρους του παιδικού σταθμού, χαρίζοντας στα μικρά παιδιά την απαραίτητη άνεση και ασφάλεια στο πλαίσιο της καθημερινής παραμονής τους στη δημοτική δομή.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη την οποία και ανέμενε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μετά από τις επαφές και τη συνεργασία του με την αλυσίδα ΙΚΕΑ, που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, “ντύνει” με εξοπλισμό κι ενισχύει σημαντικά δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στη χώρα.

Για τις ανάγκες της τοποθέτησης των ξύλινων μικρών επίπλων και τη συνολική αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της δομής, καθώς και την τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, το σχολείο παρέμεινε δύο μέρες κλειστό, ώστε να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες εργασίες του, απρόσκοπτα το τεχνικό κλιμάκιο της ΙΚΕΑ.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε εκφράσει την ικανοποίησή του μέσω της εφημερίδας ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο οποίος είχε επισημάνει τη σημασία της εν λόγω συνεργασίας, αφού πέρυσι είχε προχωρήσει η παρόμοια αναβάθμιση του σταθμού στην οδό Κ. Μαρούλη στην Ερμούπολη.

Στις εν λόγω ενέργειες, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη συντήρηση των δομών, ούτε όμως και η πολύτιμη συνεισφορά των γονέων, που με προσωπική εργασία τους συνέδραμαν στο φρεσκάρισμα του σχολείου.

Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει πλήρως τη νέα εικόνα του παιδικού σταθμού του Βήσσα.