Μέριμνα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης για τη μετακίνηση κι εξυπηρέτηση μαθητών και πολιτών όπισθεν 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Προτάσσεται η ασφάλεια των μαθητών

Σε σειρά ενεργειών που θα ανακουφίσουν τη μαθητική κοινότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και των μονίμων κατοίκων της περιοχής, προχώρησε η αρμόδια Δημοτική Κοινότητα, με φόντο τις “πυκνές” εικόνες παράνομης στάθμευσης στις γύρω οδούς, οι οποίες και παρατηρούνται σε καθημερινή βάση.

Ειδικότερα, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης και η πρόεδρός τους, Ανθή Χαλκιά κατόπιν ενημέρωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής όπισθεν του 5ου Δημοτικού Σχολείου σχετικά με την οδό διπλής κατεύθυνσης, πρότειναν (και ήδη τοποθετήθηκαν) σχετικές ενημερωτικές πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης, ενώ προτάθηκε εκ μέρους τους και η υλοποίηση των κίτρινων διαγραμμίσεων σε σημεία πλησίον του μικρού ναού του Αγ. Νεκταρίου.

Σκοπός αυτών των ενεργειών, όπως παρομοίως και αρχικώς η σκέψη για τοποθέτηση εύκαμπτων κολονακίων, αποτελεί η προτροπή... προς τους οδηγούς να μη συνεχίζουν να σταθμεύουν παράνομα, θέτοντας εμπόδια στη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων και δικύκλων, αλλά κυρίως, η απόφασή τους εστιάζεται στην προσπάθεια διευκόλυνσης της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους και μάλιστα με ασφάλεια. Δεν πρέπει να παραβλέπεται άλλωστε το γεγονός πως, δεν είναι μικρός ο αριθμός των γονέων που αφήνουν τα παιδιά τους στη δεύτερη είσοδο του σχολείου προκειμένου να μη διασχίζουν τον κεντρικό και αυξημένης κυκλοφορίας δρόμο, στην πρόσοψη του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Πέραν των ανωτέρω σκέψεων και προτάσεων, η αρμόδια Κοινότητα σταθερά επιμένει στην προσπάθεια δρομολόγησης των προβλεπόμενων διαδικασιών και για τα ακινητοποιημένα οχήματα της περιοχής, προκειμένου να πάρει “ανάσα” η συγκεκριμένη γειτονιά, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τον διαθέσιμο χώρο στάθμευσης.