Μαθητική υπερηφάνεια στην κατάθεση στεφάνων στη Σύρο

  • Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017 - 18:01

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της Ερμούπολης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μαθητές, σπουδαστές και μέλη του Σώματος Προσκόπων Σύρου απέτισαν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό που δε δίστασε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εχθρό, βροντοφωνάζοντας “ΟΧΙ”.

Με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας και σεβασμού στην ιστορική μνήμη, τα παραδείγματα της οποίας παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα ακόμη και σήμερα, αμέσως μετά την παρέλασή τους στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, προχώρησαν στην κατάθεση των στεφάνων.

Ειδικότερα, στο μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στον προσφυγικό συνοικισμό του Ξηροκάμπου κατατέθηκε στεφάνι από το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, ενώ ακολούθως στην Προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Στη συνέχεια, μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου, του 5ου Δημοτικού και του Εσπερινού ΕΠΑΛ και σπουδαστές του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων και μαθητές του 1ου Γυμνασίου στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών. Επίσης, μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, ενώ στην προτομή του Πυρπολητή Κανάρη στεφάνωσαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του 2ου Γυμνασίου, του Εσπερινού Γυμνασίου και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Τέλος, οι εκπρόσωποι του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 4ου Δημοτικού Ερμούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο το πρωί στις 11:00 με την μαθητική παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφικού υλικού.