Καμία ουσιαστική παρέμβαση αναβάθμισης μικρών πλατειών και πάρκων της Ερμούπολης καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας

Εξαντλείται η μέριμνα στην αποψίλωση...

Πολυτέλεια... φαντάζει η ουσιαστική μέριμνα αναβάθμισης των μικρών πλατειών και πάρκων της Ερμούπολης για τη Δημοτική Αρχή με φόντο τα οικονομικά του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με τη φροντίδα της, να εξαντλείται ως διαπιστώνεται στις άκρως απαραίτητες εργασίες αποψίλωσης των ξερών χόρτων, καθώς και κλαδέματος των δέντρων.

Εικόνες που επιβεβαιώνουν πως αυτά τα όμορφα σημεία της πόλης παρουσιάζουν εγκατάλειψη και πλήρη παραμέληση αποτελούν το δημοτικό κηπάριο στην προβολή του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, όπως παρομοίως και το κηπάριο πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, ενώ επιπλέον, στο έλεός τους έχουν αφεθεί το πάρκο δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, η πλατεία Τσιροπινά καθώς επίσης και το μικρό πάρκο αναψυχής (πλατεία) όπισθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας, ο νέος κύκλος εργασιών αποψίλωσης και καθαρισμού των χόρτων, όπως και φροντίδας των δέντρων, δεν είναι αρκετός για να αναδείξει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομορφιά τους, αφού οι φθορές στις μαρμάρινες επιφάνειες και περιφράξεις τους, οι αποκολλήσεις πλακών καθώς επίσης και οι ανθρώπινες αποκρουστικές “παρεμβάσεις” με σπρέι, έχουν “στοιχειώσει” τη συνολική εικόνα τους.

Δεδομένου ότι σε ορισμένα από αυτά μάλιστα, βρίσκονται μνημεία και προτομές, κρίνεται επιβεβλημένη η εξέταση των δυνατοτήτων του Δήμου για βελτίωσή τους μέσω έργων αποκατάστασης στον επόμενο προϋπολογισμό, αφού καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, δεν έχει σημειωθεί ούτε ήπια έστω, σχετική προσπάθεια.

 

 

 

Ετικέτες: