Δεν έχουν αποκατασταθεί οι φθορές που προκλήθηκαν στο παραλιακό τμήμα Ερμούπολης, στο οποίο ατυχώς... είχε προσδέσει το Aqua Spirit προ έτους

Παραμένουν τα “σημάδια” της πρόσδεσης

Παρά τις επισημάνσεις και την κριτική που είχε ασκηθεί τον Μάιο του 2016 προς την αρμόδια Αρχή σχετικά με τις φθορές που προκάλεσε η ατυχής... επιλογή – απόφαση πρόσδεσης του Aqua Spirit στο μέσον του παραλιακού μετώπου Ερμούπολης, ωστόσο μέχρι και σήμερα σε ένα μεγάλο μέρος του νέου έργου δεν έχουν υλοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασής του.

Συγκεκριμένα, είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις καθώς η μπουκαπόρτα του πλοίου που εξυπηρετούσε τα ενδοκυκλαδικά πλοία είχε προκαλέσει εκτεταμένες φθορές στο νέο τμήμα της παραλιακής ζώνης, μετά την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ανανεωμένης εικόνας της παραλίας Ερμούπολης. Ειδικότερα, όπως διαπιστώνεται από το νέο φωτογραφικό υλικό που ελήφθη μόλις χθες, αν και έχει συμπληρωθεί διάστημα μεγαλύτερο του έτους από το πολυσυζητημένο περιστατικό, ωστόσο σήμερα, διακρίνονται – καθώς παραμένουν – οι φθορές στην επιφάνεια του πεζοδρομίου, οι μικρές “λακκούβες” που προκλήθηκαν σε αυτό, καθώς επίσης διακρίνεται η ζημιά σε μαρμάρινες πλάκες που εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης (οδηγοί όδευσης) ενώ παρατηρείται και η αποκόλληση μικρών τμημάτων του σκυροδέματος που είχε χρησιμοποιηθεί.

Δεδομένων των εργασιών επούλωσης των αστοχιών της ανάπλασης καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος από τον ανάδοχο, οφείλει παρομοίως και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να τηρήσει τη δέσμευσή του για μέριμνα αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του έργου.

Υπενθυμίζεται πως το σημείο στο οποίο είχε προσδέσει το Aqua Spirit βρίσκεται στην προβολή της οδού Χίου.