Ανάπτυξη εργασιών κλαδονομής στον κεντρικό δρόμο του χωριού της Βάρης

“Άνοιξε” ο δρόμος

Εργασίες κλαδονομής και αποψίλωσης χόρτων πραγματοποιήθηκαν προσφάτως στον κεντρικό δρόμο που εξυπηρετεί την περιοχή της Βάρης, προκειμένου να περιοριστεί ο βαθμός πρόκλησης ενδεχόμενου ατυχήματος, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας που υπήρχε για τους οδηγούς σε αρκετά σημεία.

Ειδικότερα, τα προβλήματα της πύκνωσης των πολλών δέντρων που κοσμούν το χωριό και ενισχύουν το λιγοστό πράσινο της περιοχής, καθώς επίσης και την ανησυχία των κατοίκων και των οδηγών σχετικά με την απότομη κλίση προς τον δρόμο που παρουσίαζαν ογκώδη κλαδιά δέντρων αποτύπωσε η Δημοτική Κοινότητα Βάρης σε συνεδρίασή της, προωθώντας σχετικό αίτημα προς την αρμόδια Αρχή.

Μέλημα του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας Κοινότητας ήταν να μπορέσουν άμεσα να λάβουν χώρα, εργασίες κυρίως κλαδονομής, αφού πολλά δέντρα έχοντας αποκτήσει κλίση προς τον περιφερειακό δρόμο, καταλάμβαναν χώρο στο οδόστρωμα και εμπόδιζαν όχι μόνον τους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων, αλλά και τη διέλευση μεγάλων φορτηγών.

Όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, το αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης φαίνεται να έχει ικανοποιηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό, αφού οι φρεσκο–κομμένοι “κορμοί” των κλαδιών, είχαν ως αποτέλεσμα σε κεντρικά σημεία και κυρίως σε απότομες στροφές να “φωτίσει” ο δρόμος.

Κρίνεται επιβεβλημένο να σημειωθεί πως, σε περιπτώσεις έντονης κακοκαιρίας, η μη φροντίδα των πεύκων της περιοχής, γεμίζει τον δρόμο με μικρά κλαδιά, κάτι που απαιτεί τα αυξημένα αντανακλαστικά των διερχόμενων οδηγών.