Καθημερινές διαπιστώσεις.... κατά τη μετάβαση στον λόφο

  • Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 27 Νοε. 2017 - 23:00

Ανοικτά θέματα ασφάλειας και διευκόλυνσης των οδηγών οχημάτων και δικύκλων στη μετάβασή τους προς τον λόφο της Άνω Σύρου και προς την πηγή του Αγ. Αθανασίου, μέσω του του δρόμου που αποτελεί την συνέχεια της έναρξης της οδού Αγ. Σεβαστιανού, διαπιστώνονται καθημερινά από την πλευρά κυρίως των μονίμων κατοίκων.

Αν και η διαπλάτυνση του συγκεκριμένου δρόμου - προ ετών -, έχει ευνοήσει αρκετά την μετακίνηση των οδηγών τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδό τους από την πίσω πλευρά του μεσαιωνικού οικισμού, ωστόσο, προβλήματα στα όρια του οδοστρώματος, αλλά και η σχεδόν παντελής απουσία φωτιστικών σωμάτων και προστατευτικών τοιχίων, “γεννούν” δυσκολίες και ανασφάλεια στους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, σε αρκετά σημεία του δρόμου έχουν υποστεί μεγάλες φθορές τα μικρά τοιχία, ενώ, παρατηρούνται ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του οδοστρώματος και μάλιστα στο ύψος απότομων στροφών. Πέραν αυτών, όμως, σοβαρό πρόβλημα στην βραδινή μετακίνηση των πολιτών και των οδηγών από τον συγκεκριμένο δρόμο, αποδεικνύεται και ο υποτονικός φωτισμός, αφού διατηρούνται μικρής έντασης φωτιστικά, τοποθετημένα – ενσωματωμένα στα υφιστάμενα τοιχία που έχουν κτιστεί κυρίως στο άνω τμήμα της συγκεκριμένης οδού.

Αν και συγκριτικά με άλλους δρόμους, η διέλευση οδηγών δεν “συναντά” εξαιρετικά μεγάλα προβλήματα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η μέριμνα των αρμοδίων για την ασφάλεια των οδηγών, κρίνεται απαραίτητη και κυρίως ως προς το κομμάτι του ανεπαρκούς οδοφωτισμού.

Ετικέτες: