Αρνητική γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης σε αίτημα τοποθέτησης κολωνακίων στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου και την προβολή της πλ. Μιαούλη

Επενδύουν στην ευσυνειδησία και όχι στην οπτική ρύπανση

Ημίμετρο αλλά κι εξόφθαλμη αισθητική παραφωνία θα αποδεικνυόταν στην πράξη η τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων σήμανσης στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (πρώην Ερμού) και Γ. Γεννηματά στο ύψος της πλατείας Μιαούλη, αφού επί της ουσίας η παράνομη στάθμευση δεν θα μπορούσε να εμποδιστεί.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης κλήθηκε προσφάτως να εξετάσει το εφικτό ή μη της τοποθέτησης ειδικών μικρών εύκαμπτων κολωνακίων κατά μήκος του πεζοδρομίου της κεντρικής πλατείας και ειδικότερα, στην προβολή του ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη, προκειμένου να σταματήσει να υφίσταται ένας μεγάλος όγκος σταθμευμένων δικύκλων ή και οχημάτων στο εν λόγω σημείο καθημερινά, αφού οι διερχόμενοι οδηγοί και από τις δύο κατευθύνσεις, πολλές φορές αναγκάζονταν να επιδίδονται σε ιδιαιτέρως επικίνδυνους ελιγμούς.

Το σχετικό αίτημα εξέτασαν πρόσφατα τα μέλη της αρμόδιας Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο προήλθε από την πλευρά της Αστυνομικής Αρχής, με σκοπό να μην μπλοκάρεται η ομαλή κυκλοφορία των μηχανών, των οχημάτων αλλά και των mini bus, αφού η επιμονή οδηγών να σταθμεύουν συστηματικά στο συγκεκριμένο σημείο, περιορίζει σημαντικά το πλάτος του δρόμου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά, τονίσθηκε πως τα μέλη ομόφωνα καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, αφού πέραν του ότι η τοποθέτηση κολωνακίων δεν θα εμπόδιζε την παράνομη στάθμευση και προσέγγιση των δικύκλων, αλλά ίσως μόνο των οχημάτων, η ύπαρξή τους, θα αποτελούσε οπτική ρύπανση στη γενική εικόνα του ιστορικού κέντρου, στο οποίο ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετά πλαστικά κολωνάκια κατά την τρέχουσα θητεία.

Ως εκ τούτου, η ίδια κατέστησε σαφές πως η Κοινότητα “επενδύει” στην επίδειξη ευσυνειδησίας από τους οδηγούς, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα να αφήνεται ελεύθερο μηχανών, αλλά και στην αστυνομική επίβλεψη όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη από την Αστυνομική Αρχή.