Απαραίτητες οι εργασίες φροντίδας των πεύκων στον δρόμο που εξυπηρετεί τα μεγάλα οχήματα και τα φορτηγά προς το εργοστάσιο της αφαλάτωσης Ερμούπολης

SOS για διερχόμενους οδηγούς

Σοβαρός κίνδυνος αποκόλλησης μικρών αλλά και μεγαλύτερων κλαδιών πεύκων στον δρόμο που εξυπηρετεί τη διέλευση των οχημάτων και των φορτηγών προς την περιοχή του Αγ. Δημητρίου και προς το εργοστάσιο αφαλάτωσης της Ερμούπολης παρατηρείται κατά το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αποτέλεσε περιεχόμενο σύντομης παρατήρησης προς τη Δημοτική Αρχή στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως ειπώθηκε σχετικά προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, η αρμόδια Υπηρεσία οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την φροντίδα και τις εργασίες “κλαδέματος” των πεύκων στην ανωτέρω περιοχή, αφού έχουν διαπιστωθεί μικρά ατυχήματα σε οχήματα και μεγάλα φορτηγά που διέρχονται από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ειδικότερα, τονίσθηκε πως αρκετοί κορμοί δέντρων έχουν λάβει απότομη κλίση προς το κέντρο του οδοστρώματος με αποτέλεσμα πολλές φορές τα κλαδιά των πεύκων που αποκολλώνται να παραμένουν στον δρόμο, καθώς όμως και άλλα, να διαπιστώνεται πως έχουν εμποδίσει αρκετές φορές την ομαλή διέλευση των οδηγών φορτηγών ή οχημάτων μεγάλου κυβισμού, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται στο αντίθετο ρεύμα.

Εκ μέρους του αρμόδιου Αντιδημάρχου υπήρξε θετική ανταπόκριση στην προτροπή του Πέτρου Μώτου, ώστε να προληφθεί στο μέτρο του εφικτού ενδεχόμενο ατύχημα.