Αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης προς την Τεχνική Υπηρεσία για το γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής

Ζητούν καταλληλότητα

Τη δημοτική μέριμνα για το γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής της Βάρης ζητούν τα μέλη της αρμόδιας Δημοτικής Κοινότητας μέσω απόφασής τους, με την οποία πρωτίστως αιτούνται να ελεγχθεί αλλά και να αποφασιστεί αν είναι ασφαλής ως προς την καταλληλότητά του ή μη ο εν λόγω χώρος.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίασή τους οι τοπικοί σύμβουλοι παρατήρησαν την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το γήπεδο με τα χρόνια, το οποίο αν και χρησιμοποιείται από αρκετά παιδιά της περιοχής και αθλητές, ωστόσο δεν έχει γνωρίσει ούτε τη στοιχειώδη βελτίωση μέσω εργασιών.

Στην ίδια κατεύθυνση, όπως διαπίστωσαν, τόσο ο εσωτερικός χώρος του γηπέδου, το “δάπεδό” του, αλλά και η περίφραξή του, όπως επίσης και ο “εξοπλισμός” του (δύο τέρματα), έχουν καταστραφεί πλήρως, με τη συνολική λειτουργία του να μοιάζει μη ασφαλής για τους χρήστες του και τους επισκέπτες.

Παράλληλα, μεγάλες πέτρες όπως και χόρτα διαπιστώνονται σε όλη την επιφάνεια του γηπέδου, γεγονός που το καθιστά “δια γυμνού” οφθαλμού σχεδόν ακατάλληλο για τους αθλητές.

Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης αιτήθηκαν με σχετική απόφασή τους τον έλεγχο του γηπέδου, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτός ως ανοικτός χώρος προς όλους, σήμερα, ελλοχεύει κινδύνους, με σκοπό να ληφθούν προσεχώς μέτρα αλλά και ει δυνατόν να υπάρξει μέριμνα αναβάθμισής του.