Ήπιες παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών, με φόντο την πλήρη εγκατάλειψη

Μπαλώματα... σε “ετοιμόρροπη” στάση

Ήπιες παρεμβάσεις αποκατάστασης στη στάση αναμονής επιβατών της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ύψος του παλαιού εργοστασίου Λαδόπουλου, υλοποιήθηκαν από εργάτες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με φόντο την ανάγκη πρόληψης ενδεχόμενου κινδύνου από πτώση σοβάδων ή τμημάτων της οροφής της.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία στάση αναμονής που κτίστηκε το 1960 κι έκτοτε καθίσταται σαφές πως δεν έχει δεχθεί καμία εργασία συντήρησης, με αποτέλεσμα ο χρόνος, να έχει προκαλέσει τεράστιες φθορές στο “κέλυφός” της.

Η πτώση σοβάδων, η αποκόλληση τμημάτων από τις επιφάνειες των τοίχων της, όπως επίσης και από την οροφή της δείχνουν να έχουν οδηγήσει στην “αποσύνθεση” τη συγκεκριμένη στάση, η χρήση της οποίας – εύλογα – δεν γίνεται από τους επιβάτες των λεωφορείων, αφού η παραμονή τους σε αυτήν, “κρύβει” αρκετούς κινδύνους.

Παρά τις ήπιες εργασίες αποκατάστασης που έγιναν σε αυτήν όμως, η εικόνα της κάθε άλλο παρά εμπνέει τους δημότες να την χρησιμοποιούν αφού εξόφθαλμα παρατηρείται πως παραμένει σχεδόν ετοιμόρροπη.

Δεδομένης της ύπαρξης κι άλλων στάσεων αναμονής στο νησί, οι οποίες έχουν περιέλθει σε παρόμοια κατάσταση, χρήσιμο θα ήταν η αρμόδια Αρχή να προέβαινε σε έναν συνολικότερο έλεγχο αυτών, προκειμένου να υλοποιηθούν εργασίες τέτοιες, που θα κατευθύνονται στην ασφάλεια των πολιτών.

 

Ετικέτες: