Αποκατάσταση πεζοδρομίου στην οδό Σουρή στην Ερμούπολη στο ύψος της Φιλαρμονικής

Επισκευή με σκοπό την ασφαλή προσέγγιση

Στο μέγιστο δυνατό βαθμό περιορίστηκε ο κίνδυνος πρόκλησης νέου ατυχήματος στο ύψος του κτιρίου της Φιλαρμονικής στην Ερμούπολη, μετά και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν χθες το πρωί επί του πεζοδρομίου και αφορούσαν στην αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που είχαν παρατηρηθεί σε αυτό.

Αν κι επανειλημμένως στο παρελθόν είχε επισημανθεί η δυσκολία προσέγγισης και πρόσβασης στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου της Φιλαρμονικής στην Ερμούπολη, των προσώπων – μουσικών και μαθητών – που καθημερινά επισκέπτονται τις αίθουσες διδασκαλίας, ωστόσο, μέχρι και χθες δεν είχε δρομολογηθεί το απαραίτητο έργο επισκευής του πεζοδρομίου.

Τόσο οι σπασμένες και αποκολλημένες μαρμάρινες πλάκες, όσο όμως και οι μεγάλες φθορές και ανομοιομορφίες που είχαν διαμορφωθεί σε αυτό, ακριβώς στο ύψος της κύριας εισόδου της Φιλαρμονικής, είχαν αποτελέσει πολλάκις “παγίδα” ατυχημάτων.

Μόλις χθες, το Τμήμα Μικρών Έργων προχώρησε στις απαιτούμενες επισκευές, επανατοποθετώντας τα βασικά τμήματα των μαρμάρων στη σωστή θέση, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα ομαλής πορείας αφενός για τους πεζούς κι αφετέρου για τους ανθρώπους που μεταβαίνουν στην Φιλαρμονική.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης είχε ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, με τους εργάτες μάλιστα να έχουν τοποθετήσει τους προειδοποιητικούς κώνους σε κατάλληλα σημεία, ώστε για λίγες ώρες που παρέμεινε “κλειστή” η Φιλαρμονική να μην διέλθει κάποιος πολίτης από το εν λόγω σημείο.