Σε εξέλιξη οι εργασίες από το Τμήμα Μικρών Έργων στην περιοχή των Λαζαρέττων

Ανάπλαση πεζοδρομίων

“Πράσινο φως” άναψε για την περιοχή των Λαζαρέττων αναφορικά με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης των πεζοδρομίων, με τις πρώτες εργασίες να βρίσκονται εδώ και δύο μέρες σε εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο για τη συγκεκριμένη περιοχή και την ασφάλεια των πεζών, αφού τα τμήματα των πεζοδρομίων στην κεντρική οδό που εξυπηρετεί τα Λαζαρέττα είχαν αφεθεί χωρίς την απαραίτητη πλακόστρωση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να διέρχονται από τον δρόμο.

Ήδη, οι αρμόδιοι εργάτες, κατόπιν εντολής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου, με τα πρώτα τμήματα του πεζοδρομίου να έχουν λάβει σχεδόν την τελική μορφή τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως, καθώς στο σημείο έχουν μετακινηθεί και μηχανήματα έργου, οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να δείχνουν αυξημένη προσοχή και να πορεύονται με χαμηλή ταχύτητα για την ασφάλεια τόσο των ίδιων, όσο όμως και των εργατών.

Άμεσα, το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, ενώ πρέπει να υπογραμμισθεί πως, διαμορφώνονται επί αυτών και οι απαραίτητες “είσοδοι” για τα αναπηρικά αμαξίδια.