Δημότης της Σύρου “εκθειάζει” την ευρηματικότητα... της Δημοτικής Αρχής σε ενημερωτική ανακοίνωση πάνω σε κουτί πυροσβεστικής φωλιάς εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου

Απινιδωτής ή νεροσωλήνας( ; )

  • Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018 - 06:14

Την άγνοια των αρμοδίων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης όσον αφορά στην “ενημερωτική” ανακοίνωση που βρίσκεται σε κουτί πυροσβεστικής φωλιάς στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου “εκθειάζει” δημότης του νησιού, επισημαίνοντας την αστοχία που παρατηρείται σε επίπεδο χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Αντί άλλου σχολίου, ο δημότης της Σύρου που επικοινώνησε με την εφημερίδα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος επέλεξε να παραθέσει τον ορισμό της λέξης “απινιδωτής” σύμφωνα με το λεξικό της “Βικιπαίδεια”, σχολιάζοντας τα παρακάτω: “Στάθηκα και διάβασα την πινακίδα στο ερμάριο, στο Δημαρχείο. Θαύμασα την προνοητικότητα και τον σύγχρονο εξοπλισμό, άνοιξα το ερμάριο ... οπότε προσγειώθηκα στη συνήθη πραγματικότητα. .. Μπαρούφες.

Απινιδωτής: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. Ο απινιδωτής, είναι ιατρική συσκευή για την επανέναρξη της λειτουργίας της καρδιάς μετά από θάνατο. Χρησιμοποιείται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης. Απινιδωτές απλής χρήση βρίσκονται εγκαταστημένοι και σε δημόσια κτίρια όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης”.