Παντελής απουσία παρεμβάσεων κι εργασιών αποκατάστασης στον περιφερειακό δρόμο Μάννα – Αζολίμνου

Εκκρεμότητες στην ασφάλεια οδηγών

Σοβαρές φθορές και ζημιές διακρίνονται στο οδόστρωμα του μεγαλύτερου μέρους του περιφερειακού δρόμου Μάννα – Αζολίμνου στη Σύρο, με την αρμόδια Αρχή ως σήμερα να διαπιστώνεται πως δεν έχει προβεί ούτε σε στοιχειώδεις εργασίες αποκατάστασης των σοβαρότερων προβλημάτων του.

Τα κυριότερα εξ αυτών, όπως διαπιστώνονται κατά τη διέλευση οχημάτων και δικύκλων, παρατηρούνται κατά κύριο λόγο στην κατεύθυνση προς Μάννα – Ερμούπολη και αφορούν σε αποκόλληση τμημάτων της ασφάλτου, λακκούβες και ανομοιομορφίες της επιφάνειάς του, ενώ σε μεγάλα τμήματα του δρόμου διακρίνονται “σπασίματα”.

Η ανωτέρω κατάσταση “γεννά” επισφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς και δη, σε όσους μετακινούνται με δίκυκλα, αφού πρέπει να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις τους προκειμένου να μην απολέσουν την ισορροπία τους.

Η γενικότερη εικόνα του δρόμου και συγκεκριμένα στο ύψος του ΚΑΠΗ Μάννα, του Δημοτικού Σχολείου Βάρης, αλλά και στο σύνολο των απότομων στροφών προδίδει όχι μόνον πως στην τρέχουσα θητεία δεν έχει υπάρξει κάποια μέριμνα για την ομαλοποίηση της κατάστασης, αλλά αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.