Προμήθεια κάδων απορριμμάτων και τοποθέτησή τους σε θέσεις παλαιών και κατεστραμμένων στην Ερμούπολη

Αντικατάσταση κάδων κι “ανοικτά” θέματα

  • Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 15 Μαρ. 2018 - 17:00

Θετικό αξιολογείται το γεγονός της αντικατάστασης κάδων απορριμμάτων με καινούργιους σε σημεία που αυτό κρίθηκε απαραίτητο, αφού η κατάσταση των παλαιών, σε καμία περίπτωση δεν επέτρεπε την ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως όμως ούτε και των εργατών καθαριότητας κι αποκομιδής.

Συγκεκριμένα, κεντρικά της οδού Καλομενοπούλου και ειδικότερα, ακριβώς στο κτίριο που στεγάζεται η Εθνική Τράπεζα αντικαταστάθηκε ένας πράσινος κάδος, ο οποίος όχι μόνον είχε αποκτήσει πολλές φθορές, αλλά δεν είχε στη βάση του τις ρόδες και τα φρένα ασφαλείας για να διευκολύνονται στο έργο τους οι εργάτες.

Παρόμοιες κινήσεις θα προκύψουν σε σημεία και περιοχές που η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα κρίνει απαραίτητη την αντικατάστασή τους, ωστόσο, αναλογα προβλήματα με τα προαναφερθέντα, έχουν διαπιστωθεί και σε άλλους κάδους που βρίσκονται στην πόλη. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν οι περιοχές πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, όπως και η πλατεία Στ. Βαφία, όπου υπάρχουν κάδοι που έχουν περιέλθει σε κάκιστη κατάσταση.

Σημειώνεται δε, πως, η μη δυνατότητα συστηματικής καθαριότητας των πράσινων κάδων και η εικόνα τους που μοιραία διαμορφώνεται, προκαλεί έντονα παράπονα από την πλευρά των μονίμων κατοίκων του κέντρου, με την αρμόδια Υπηρεσία να καλείται να μεριμνήσει επαρκώς για ένα θέμα που ουσιαστικά άπτεται της δημόσιας υγείας.