Κεντρικά κτίρια της Ερμούπολης “καταστρέφονται” αισθητικά από συνθήματα και γκράφιτι με ανεξίτηλες μπογιές

Απτόητη... ασυνειδησία και πρόκληση

Με προκλητική ασυνειδησία εκφράζουν την όποια πολιτική θέση ή διαμαρτυρία τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι με περίσσιο θράσος συνεχίζουν συστηματικά να καταστρέφουν αισθητικά την εικόνα δημόσιων και ιδιωτικών νεοκλασικών κτιρίων της Ερμούπολης.

Ειδικότερα, μόλις χθες το πρωί διαπιστώθηκε σε πολλά κτίρια του κέντρου πλησίον της πλατείας Τσιροπινά νέα “επίθεση” αγνώστων, οι οποίοι με σπρέι προχώρησαν στην αναγραφή συνθημάτων σε μαρμάρινες επιφάνειες κτιρίων και μάλιστα σε σημεία τα οποία ιδιαιτέρως δύσκολα μπορούν να καθαριστούν, αφού απαιτούνται ξεχωριστές και προσεκτικές παρεμβάσεις στις επιφάνειές τους.

“Θύματα” της νέας προκλητικής τακτικής το κτίριο – μνημείο της Εθνικής Τράπεζας, όπως παρομοίως το κτίριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το καλλιμάρμαρο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ενώ ακόμη και η είσοδος του Καθολικού Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Στην τυχερή... λίστα τους συμπεριέλαβαν εκ νέου και κατοικίες της πόλης, οι επιφάνειες των οποίων έχουν γεμίσει από συνθήματα καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Πρόκειται για ενέργειες που καταγγέλλονται από την τοπική κοινωνία, η οποία – ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – δεν παύει να αναγνωρίζει ως κοινό “πλούτο” την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, η οποία απαιτείται να προστατεύεται.

 

 

Ετικέτες: