Σε παντελώς ακατάλληλες θέσεις στάθμευσε μεγάλο λεωφορείο της ΚΤΕΛ Σύρου ΑΕ χθες το πρωί στην Ερμούπολη

Κυκλοφοριακή ασφυξία...

Κυκλοφοριακά θέματα ανακύπτουν από τη διέλευση μεγάλων λεωφορείων της ΚΤΕΛ Σύρου ΑΕ από μικρές οδούς στο κέντρο της Ερμούπολης, όπως συγκεκριμένα διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι (12.00), οπότε κι ένα από το “στόλο” της εταιρείας παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα όπισθεν του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, αλλά και μπροστά από το θέατρο “Απόλλων”.

Ο όγκος των μεγάλων λεωφορείων κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους αρμόδιους όσον αφορά στη διέλευσή τους από την “καρδιά” της Ερμούπολης που χαρακτηρίζεται για τους δρόμους με περιορισμένο πλάτος κι ως εκ τούτου, η εταιρεία στο πλαίσιο της σύμβασής της με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την κάλυψη της αστικής συγκοινωνίας αξιοποιεί τα mini bus.

“Μπροστά” στις εικόνες κυκλοφοριακής “ασφυξίας” που παρατηρήθηκαν χθες το πρωί από τη διέλευση μεγάλου λεωφορείου, κλήθηκε να προβεί σε ενημέρωση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, προκειμένου να καταστεί γνωστό αν το εν λόγω μεγάλο λεωφορείο κάλυπτε δρομολόγιο της αστικής συγκοινωνίας, εξαιτίας κάποιου(;) προβλήματος σε δημοτικό mini bus.

Ο ίδιος, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατέστησε σαφές πως δεν ενημερώθηκε αναφορικά με κάποια βλάβη που θα μπορούσε να είχε προκύψει ίσως, πιθανολογώντας πως αυτό έγινε ενδεχομένως για την εξυπηρέτηση μεταφοράς μαθητών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, σε κάθε περίπτωση η διέλευση του μεγάλου λεωφορείου προκαλεί αυξημένη ταλαιπωρία στους οδηγούς, αφού για την ομαλή και προσεκτική πορεία του, απαιτούνται όχι μόνον αυξημένα αντανακλαστικά, αλλά και ορισμένοι ελιγμοί σε ιδιαιτέρων μικρές οδούς.

Το φωτογραφικό υλικό λήφθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι.