Περίπτερο ενημέρωσης επισκεπτών στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης (ύψος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου)

Εγκατάλειψη και υποβάθμιση

Εικόνα εγκατάλειψης χαρακτηρίζει το περίπτερο ενημέρωσης των επισκεπτών στην παραλία της Ερμούπολης, το οποίο αν και παραμένει “κλειστό” δεδομένης της “σημερινής” χρονικής περιόδου, ωστόσο, φέροντας σημαντικές φθορές, υποβαθμίζει αισθητικά, το τμήμα που έχει τοποθετηθεί.

Συγκεκριμένα, στα προστατευτικά ειδικά καλύμματα που το περιβάλλουν έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές με αποτέλεσμα στην εσωτερική πλευρά αυτών, να αφήνονται απορρίμματα από μέρους ασυνείδητων, οι οποίοι το έχουν μετατρέψει σε “κάδο” σκουπιδιών.

Αν και καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αυτό το περίπτερο στην ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Σύρου λειτουργεί από ιδιώτη κατόπιν των προβλεπόμενων διαδικασιών με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών που επιλέγουν τη Σύρο για τις διακοπές τους, ωστόσο, η προσεχή αξιοποίησή του, θα απαιτήσει σημαντικές εργασίες καθαρισμού και συντήρησης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο “προδίδει” βέβαια πως, η επιφάνεια των καλυμμάτων του, έχει μετατραπεί και σε πίνακα προβολής επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει γνωστοποιηθεί σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, αν πρόκειται να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κιόσκι κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.