Ενέργειες χωρίς αποφάσεις δημοτικών οργάνων στην πλατεία Μιαούλη

Πρωτοβουλίες... άνευ εγκρίσεων

Παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της πλατείας Μιαούλη που στερούνται γνωμοδοτήσεων κι αποφάσεων δημοτικών οργάνων παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με αιρετούς να στηλιτεύουν την “άγνοια” της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με αυτές.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε η ρίψη χαλικιών σε δημοτικά παρτέρια πλησίον της εξέδρας της μουσικής στο κέντρο της πλατείας Μιαούλη, γεγονός που ώθησε μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης να θίξει την εν λόγω κίνηση αγνώστων προσώπων, που όπως ισχυρίστηκε δεν συνοδεύτηκε από αποφάσεις των αρμόδιων δημοτικών οργάνων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φωτεινιάς εντός της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή απηύθυνε ερώτημα προς τον Αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, ζητώντας να γίνει γνωστό αν επί της ουσίας η Δημοτική Αρχή ελέγχει τί γίνεται στην περιουσία των δημοτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, ο κ. Αθανασίου δήλωσε άγνοια παραπέμποντας τον κ. Φωτεινιά να θέσει το σχετικό ερώτημα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δίνοντας απαντήσεις μόνον για το δεύτερο θέμα που αναφέρθηκε από το μέλος της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, εκ νέου έγινε ερώτηση για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο δημοτικός φωτισμός και οι στύλοι στην πλατεία Μιαούλη, πολλοί από τους οποίους είναι εκτός λειτουργίας, αν και θα έπρεπε να λειτουργούν ενόψει και της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν.

Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως εντός των ημερών θα αντικατασταθούν οι λάμπες, αφού η Δημοτική Αρχή έχει προβλέψει σχετικώς.