Παρατηρήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την “καρδιά” της Ερμούπολης

Εικόνες εγκατάλειψης στην πόλη

Κριτική προς τη Δημοτική Αρχή για την εικόνα εγκατάλειψης κεντρικού σημείου της Ερμούπολης άσκησε μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δημοτικού οργάνου, με φόντο παρατημένο εξοπλισμό αλλά και άχρηστα αντικείμενα πλησίον της πλατείας Μιαούλη.

Ειδικότερα, ο Νίκος Φωτεινιάς με ερώτησή τους προς τη Δημοτική Αρχή θέλησε να παρατηρήσει την κακή αισθητικά εικόνα που διαμορφώνεται στην “καρδιά” της Ερμούπολης, από υλικά, εργαλεία κι εξοπλισμό που έχει αφεθεί κατά μήκος του σταθμού των δημοτικών ποδηλάτων, αφού το συγκεκριμένο σημείο χθες το πρωί παρέπεμπε σε... γιαπί κι εργοτάξιο.

Από την πλευρά του, σημείωσε μάλιστα, πως ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων που έχουν τοποθετηθεί στον δημοτικό σταθμό, καταλαμβάνοντας σημαντικό χώρο, ενώ επίσης δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση ξύλων επί του πεζοδρομίου στο ύψος του κληροδοτήματος της Άννης Κουτσοδόντη, όπως και για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένης μηχανής.

Αξίζει να παρατηρηθεί επίσης, με αφορμή τα παραπάνω, πως το σε σταθερό parking έχει μετατραπεί και η οδός Ανδρέα Συγγρού πλησίον του μεγάλου ιστορικού κτιρίου, με πολλά δίκυκλα να αφήνονται κάτω από την ειδικά διαμορφωμένη στοά για την ασφαλή διέλευση των πεζών.